Midt-Norge

Pakke: Guidet tur til Snøhetta med overnatting på Oppdal

Har du kjørt over Dovrefjell i bil eller med tog, har du garantert sett det majestetiske fjellet Snøhetta, Dovrefjells høyeste fjell. Nå kan du trygt komme deg på toppen av Snøhetta, med guide fra Oppdal Safari! Denne pakken inkluderer to netter med overnatting i den flotte fjellbygda, samt guidet tur. Se oversikt over overnattingssteder og priser lenger ned på siden.

Snøhetta er en av Norges mest kjente topper og har med sin historie gjort at mange nordmenn mener Snøhetta burde vært Norges nasjonalfjell. Turen går fra Snøheim og opp til stortoppen (2286 moh), og om været spiller på lag svipper vi også bortom midttoppen for å få en følelse av det luftige stupet som går rett ned i gryta. Guiden er fjellvant og kunnskapsrik, og byr på godt selskap, lokalhistorie om både Snøhetta, menneskets historie på Dovrefjell, geologi, botanikk, moskus og reinsdyr. Det blir også servert en kaffeskvett og noe attåt. Turen anslås til å vare ca 6-8 timer for folk i moderat kondisjon. Det er mye stein på turen så vi anbefaler gode sko med stiv såle. Stigningen er på 800 høydemeter og distansen ca 12 km t/r. Maks antall deltakere på turen er 12.

Bekledning/utstyr: Lue, votter, skjerf, skalljakke, vindtett bukse, varm genser/tynn dunjakke, gode fjellsko, sitteunderlag, mat og drikke, samt evt. regnklær. Husk at i fjellet skifter været fort, og erfaring tilsier at man bør heller ta med for mye klær enn for lite.

Tid og sted:

- Hver lørdag fra 18. juli t.o.m 15. august.
- Varighet: 6-8 timer

Oppmøte: Oppmøte utenfor inngangen til Snøheim Turisthytte. Avgang derfra klokken 09.15. Guiden kjører fra Oppdal turistkontor kl. 07.30. Dersom noen ønsker skyss fra Oppdal til Hjerkinn koster dette 70 kr. per pers. hver vei, og må avtales med Oppdal Safari på forhånd. Bussbillett fra Hjerkinn til Snøheim kommer i tillegg.

Passer for: Friluftsfolk, familier, personer i moderat kondisjon. Fra 10 år. Det er mye stein og ur, og deltakerne må være forberedt på litt kliving.

Build: 15.07.2020 13:41:34, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5195.cbischannel-241.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index